Zoek
Sluit dit zoekvak.

Where are we now? Over angst en licht. 

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness, that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?” (Marianne Williamson in A Return to Love). 

Contact, angst en licht

Het is dit ‘licht’, onze kracht, die nu van ons gevraagd wordt. Nu onze coronasamenleving schoorvoetend, voorzichtig weer in beweging komt. Het is nog wennen. Elkaar aftasten. Ben jij al klaar voor een omhelzing in plaats van een boks? Maar het plezier van live contact, live optredens, live wedstrijden, van samenzijn dat we hervinden, is onmiskenbaar. De wil om te leven is sterker dan onze angst, en gelukkig maar. 

Opnieuw beginnen

Welke vorm krijgt dat contact? Welke vorm geven we eraan? Als ik ernaar vraag merk ik dat veel mensen aan het uiteinde van deze coronatijd en -maatregelen zo móe zijn, zo moe. Ik hoor het op de werkvloeren. De fut, de energie is eruit. Alsof we opnieuw moeten beginnen. Misschien is dat ook gewoon wel zo. 

Een nieuwe start maken, vanuit andere waarden

Herken je dit gevoel? Wat heb jij, wat hebben wij nodig voor een nieuwe start? Of kunnen we gewoon terug, en door op de oude weg? Óns gevoel zegt ons dat het een tijd is om te herbronnen, om een nieuwe weg in te slaan. Dat we ons licht durven te laten schijnen, ons door dat licht te laten leiden: Een tijd om ons te realiseren dat wíj de toekomst van onze wereld in onze handen hebben, dat wíj die wereld zijn, dat wíj voor onze wereld opkomen en haar schoonheid vieren. 

Ík denk dat onze praktische handelingen – zeg: minder vliegen – mooi meegenomen zijn. Maar het echte verschil maken we door ons af te stemmen op ons innerlijk, ons bewust te worden van onze eigen kracht: door het contact te hervinden met wat ons echt motiveert, met waar wij echt om geven.  Door ons daardoor te laten leiden en daarvoor op te komen dragen we niet alleen bij aan de betekenis van ons eigen leven, maar evenzeer aan een nieuwe kracht, een andere balans, een andere wereld waarin andere waarden de toon zetten. 

Betekenisvol richting geven

Dat is de kracht die we in onze coachings bij mensen aanboren, hen equiperen om een betekenisvolle richting te geven aan hun levens. Dat is waarom wij mensen graag samenbrengen in ons Oplaadpunt om zich te laven en te sterken aan elkaar. Zodat zij, met ons samen, de druppels kunnen vormen van een nieuwe, besmettelijke golf van betekenis in de wereld die het kan winnen van de verschraling en de uitputting van onze aarde en van onszelf. Door te leven, te werken en te ondernemen vanuit onze diepgevoelde noodzaak. 

Interesse? Check ons individuele traject Verbinding maken, Ruimte nemen, Koers bepalen. 

Ben je ondernemer? Check onze Ondernemerscoaching voor Duurzaam Leiderschap.

Word je geprikkeld?

Neem contact met ons op!

Om je vragen voor te leggen of te bespreken wat we voor JOU kunnen doen.