Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over ons

Imke en Liekje

de kunst van wel Liekje portret

Liekje Welten

Kleinkunstenaar, coach, zakelijk en creatief adviseur

CRKBO DocentLiekje weet je als geen ander in contact te brengen met je gevoel en met je noodzaak. Zij combineert in haar coaching theatervaardigheden en overdrachtskunst met een groot empathisch vermogen en een bak aan ervaring. Haar motto: ‘Maak zichtbaar, hoorbaar en voelbaar wie je bent en wat je te zeggen hebt’. ** Liekje is naast zangeres en kleinkunstenaar  ook een geaccrediteerd ACT Trainer (SeeTrue) en systemisch coach (IVSW).     

Kleinkunstenaar, coach, zakelijk en creatief adviseur

” Unzulänglichkeit des Menschlichen Strebens, is mijn levensmotto. Het is de titel van een lied van Bertold Brecht. Door met humor en relativering te kijken naar het leven en onze pogingen daar vorm aan te geven, kunnen we onszelf serieus nemen.”

Ik creëer verbinding. Als coach bied ik de ruimte en veiligheid om mensen zichtbaar, hoorbaar en voelbaar te maken. Ik bedien mijzelf daarbij van theatertechnieken, mindfulness (ACT) en systemisch werk. Theater is één van de krachtigste middelen die communicatie en ervaring bundelt. Het raakt de kern en brengt mensen daardoor echt in verbinding met zichzelf en in beweging.

Hoewel ik academisch geschoold ben als politicoloog en communicatiewetenschapper heb ik juist in het theater ervaren hoe communicatie en contact maken eigenlijk werkt.

The world is a stage.

Ook in ons leven en werk spelen we onze rollen. Het theater heeft me geleerd dat, om te overtuigen in een rol, je heel goed jezelf moet kennen en durven zijn.

Naast je tekst zijn je emoties, je lijf, je stem, je ervaringen je materiaal. Door die facetten van jezelf aan te spreken vind je je noodzaak, weet je wat je te zeggen hebt en ben je daarmee authentiek en geloofwaardig. Het gaat erom dat je zoveel mogelijk kanten van jezelf leert kennen zodat je ten volle zichtbaar, hoorbaar en voelbaar wordt voor jezelf en je publiek.  Door je te verbinden met jouw verhaal maak je een boodschap tot jouw boodschap en bereik je je publiek.
Deze manier van werken zie je terug mijn optredens en in mijn coaching.

Mensen zijn scheppende wezens.

“Ik heb een grote liefde voor mensen en menselijkheid. Mensen zijn scheppende wezens en ik ben altijd op zoek naar wat jij te brengen hebt. Ik houd ervan met  verschillende mensen en in verschillende werelden op verschillende niveaus te werken, van theater tot politiek of zakenwereld  en van innerlijke drijfveren tot effectieve vormgeving. Vanuit mijn brede achtergrond weet ik mensen en werelden met elkaar te verbinden. Echte verbinding met jezelf en met de ander is altijd helend.

Coaching

Liekje is kleinkunstenaar (geschoold in de zangpresentatiemethode van Selma Susanna), Communicatiewetenschapper en Politicoloog. ( UvA) Daarnaast volgde zij een opleiding Familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW) en ACT trainer (SeeTrue).

Zij combineert in haar coaching theatervaardigheden, systemisch werk, mindfullness en zang met een groot empathisch vermogen en een bak aan ervaring. ‘Door me in te leven kan ik begrijpen en begrepen worden’. Liekje biedt de veiligheid, handvatten en ruimte om je lijf, adem en wanneer nodig ook klank te (her)ontdekken en je te verbinden met de inhoud. Of dat nu je eigen inhoud, de inhoud van een lied is of tekst.  Daarmee ontdek je wat voor jou van waarde, jouw juweel is; wat jouw noodzaak is , wat jou beweegt. En hoe je daar uiting en stem aan geeft.

Liekje werkte jaren samen met regisseur en artistiek leider Selma Susanna in de organisatie van Theateropleiding Selma Susanna. Ze gaf en geeft op verschillende plekken les zoals Het Conservatorium in Rotterdam, De Vrije Hoge School in Zeist en het Korenhuis in Den Haag. Naast haar theaterwerkzaamheden was zij tot juni 2018 zakelijk manager van Femke Halsema.  Vanaf 2017 is zij grotendeels bezig in haar coachingspraktijk. Van 2018 tot en met 2020 werkte ze tevens als projectleider bij Urban Myth.  In 2022 en 2023 was ze medebedenker en projectleider van ZIN; een cultureel community byildingproject in Zaanstad. Ze is ook vaste trainer, programmamaker en coach bij Netwerkpro.

de kunst van wel Imke ondernemerscoaching portret

Imke Musterd

Praktisch filosoof, levensrichting coach, ondernemerscoach

Imke inspireert mensen om vanuit hun noodzaak te ondernemen en richting te geven aan hun leven. Zij is een onvermoeibare (onder)zoeker en een creatieve denker die tot de kern doordringt. Haar motto: ‘Life without purpose is no life at all’. (vrij naar Anouk) ** Imke is erkend ICR Ondernemerscoach en geaccrediteerd biografisch coach.

Praktisch filosoof, levensrichting coach, organisatie- en ondernemerscoach

“Men moet de dingen
de eigen, stille, ongestoorde ontwikkeling laten,
die diep van binnen komt
en die zich door niets laat haasten of versnellen;
eerst volledig rijpen –
en daarna baren…”

Deze dichtregels van Rainer Maria Rilke inspireren mij. Ze betekenen niet: afwachten, je passief mee laten voeren door wat er op je af komt. Maar: actief contact maken met de kern die wij allemaal in ons dragen, de moed vinden en het geduld opbrengen om daar naar te leren luisteren en te leren leven. Zo kunnen we zin en richting geven aan ons leven en ons werk.

Zelf heb ik lang gezocht (en mij vaak verzet!), voordat ik in staat was echt te omarmen wie ik in wezen ben. Toen ontdekte ik de kracht van mijn talent om te inspireren en de rijke bagage die ik tijdens mijn zoektocht als politiek filosoof, IT-consultant, organisatie- en verander adviseur, ondernemer, leiderschapstrainer, stembevrijder, biografisch coach heb verzameld – en die samenkomt in mijn rol van (ICR) Ondernemerscoach.

Levensrichting coach

Ik ben een echte veranderaar die je steunt om aan het roer van je leven te gaan staan. Met mij voer je persoonlijke gesprekken die je zicht geven op jouw talent en innerlijke noodzaak en hoe die zich in je leven manifesteren. Je vindt bij mij ruimte om je eigen levensverhaal te onderzoeken en er de regie over te aanvaarden. Om er de zin van te onderzoeken en bewuster richting te geven aan je leven.
** Imke is geaccrediteerd coach in de biografische methode van Square of Life.

Ondernemerscoach: Betekenisvol Ondernemen

Ik coach mensen om te ondernemen vanuit hun noodzaak, vanuit hun kern. Ik help je ontdekken wat jouw eigen kern is, en ontwikkelt de moed om daar trouw aan te zijn. Ik help je ontdekken hoe je daar op jouw manier vorm aan geeft, wat dat voor jouw onderneming betekent: welke koers daar bij past.
Mijn werkwijze? Ik ben een kunstenaar en een inspirerend gesprekspartner: ik bied nieuw perspectief. Ik open nieuwe vergezichten. Ik open je ogen voor heel nieuwe mogelijkheden en talenten waarvan je niet wist dat je ze had (of dat niet wilde geloven).
** Imke is ICR gecertificeerd Ondernemerscoach. 

Organisatiecoach

Ook als organisatie coach zoekt Imke aansluiting bij de natuurlijke ontwikkeling waarin een organisatie, een team en de mensen daarbinnen zich bevinden. Zij zoekt ruimte en biedt inspiratie en ondersteuning voor verbinding: van mensen met zichzelf, met het team en met de wijdere wereld. Zodat de aanwezige potentie van mensen én team / organisatie zich verder kan ontplooien – en de purpose van een organisatie zich kan realiseren.

Drijfveer

Mijn eigen drijfveer, mijn noodzaak is om steeds weer ruimte te scheppen voor wat er aan onvermoede potentie in ieder mens, en in iedere organisatie, aanwezig is. Vraag niet wat de samenleving jou te bieden heeft, maar wat jij de samenleving kunt bieden.

Onze visie

Hoe wij naar mensen kijken

Lezen wat onze visie is en waarom wij doen wat we doen?