Zoek
Sluit dit zoekvak.

REISTIJD Jong

Individuele coaching voor jongvolwassenen

Ideaal als ondersteuning in je tussenjaar of als je vastloopt tijdens je studie.

Individueel coachingsprogramma voor jongvolwassenen

Wie ben je? Wat kan je? Wat wil je?
Tijd, aandacht en ruimte voor jouw hoogstpersoonlijke zoektocht

Hoe vind je je eigen weg in je leven, in je studie of je werk? Wat doet er voor jou toe, waar laat je je door leiden en wat biedt houvast in deze hoogstpersoonlijke zoektocht?

Waar is de tijd om te twijfelen? Waar vind je ruimte en een luisterend oor om te onderzoeken wie je nu bent en welke richting je pad uitgaat?

Hoe kun je je gevoelens duiden en je angsten en somberte omzetten in drijfveren en energie? Er zijn zoveel keuzes te maken; hoe zorg je ervoor dat het jouw keuzen zijn, uitgaande van jouw waarden en jouw eigenheid en niet (alleen maar) ingegeven door je ouders, je school, de sociale en maatschappelijke druk.  

In deze tijd, waarin zoveel vanzelfsprekendheden wegvallen en zowel samenleving als planeet iets nieuw van ons lijken te vragen, is het belangrijk dat jonge mensen kunnen uitzoeken wie ze zijn en wat zij in de wereld willen bijdragen om hun weg in die wereld te kunnen vinden.

Hoe ondersteunen we bij De Kunst van Wel met deze uitdagingen? 

De Kunst van Wel bedient zich o.m. van theatertechnieken en mindfulness, met name om je stem, je gevoel en je fysieke expressie te koppelen. Daarnaast maken we gebruik van biografie, het eigen levensverhaal als ingang voor het vormgeven van een eigen toekomst. We gaan in gesprek met jou als jong volwassene en maken je ook fysiek bewust van je eigen identiteit en ondersteunen het vinden van een eigen koers.

Met je lievelingslied als ingang leer je contact maken met je lijf, luisteren naar je gevoel en ontdek je wat voor jou wezenlijk van waarde is. Daarnaast onderzoek je jouw persoonlijke biografie, geef je betekenis aan jouw levensloop en krijg je steun van je krachtdier.  Je krijgt zicht op de keuzes die zich nu in je leven aandienen. Zo besteed je tijd en aandacht aan jezelf, en vind je de ruimte die je nodig hebt om een goede, betekenisvolle koers in te slaan.

Ideaal als ondersteuning in je tussenjaar of als je vastloopt tijdens je studie.

Het coaching traject bestaat uit 3 modules

module 1

Verbinding leren maken en ruimte innemen met je stem, je lijf en je gevoel.

Je leert hoe je stem en je lijf toegang geven tot je emoties, en hoe je gevoelswereld je brengt bij je noodzaak of purpose: dat van waaruit jij leeft en creëert.

module 2

Verkennen van jouw levensloop en formuleren van je actuele levensvraag.

De intuitieve online Lifestyle Journey voor jongvolwassenen geeft je overzicht en inzicht in jouw levensverloop, en de thema’s en ontwikkelingen die voor jou belangrijk zijn. 

module 3

Integreren van je noodzaak (purpose) als kompas, koers uitzetten richting toekomst.

Aan de hand van de vraag die voor jezelf hebt geformuleerd, en van wat je lievelingslied jou te zeggen heeft verdiep je je inzicht in jezelf op de verschillende dimensies van je leven en in wat je te doen staat.

Wie begeleiden je?

Onze coaches

Je werkt in dit traject met 2 coaches die nauw samenwerken. Liekje Welten is gespecialiseerd in het theatervak, systemisch werk en ACT (mindfulness +) en ondersteunt je om het vermogen jezelf te zijn en jezelf te laten zien te ontwikkelen. Imke Musterd is stembevrijder en biografisch coach en put daarnaast uit de (politieke) filosofie en ondernemerscoaching om je keuzes en je koers in de wereld te helpen bepalen.

Referenties

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op of plan een intake

Plan een gratis en vrijblijvende intake om je vraag te verkennen.
Of neem contact op voor meer informatie.