Het Lijflied – Laat zien wat jij in huis hebt!

VanDongenZangeres-pasteldkvw5

 

 

 

 

 

 

Welke liedjes raken jou in je hart? Wat vertellen ze je?

Het Lijflied is een kort en krachtig coachingstraject dat inzicht geeft in wat jij werkelijk te geven hebt en hoe je dat overbrengt. Het ondersteunt je als je voor belangrijke keuzes staat, als je je wilt herbezinnen op je werk of als je nieuwe stappen wilt zetten in je leven. Je wilt je zekerder voelen en meer vanuit je drijfveren werken. Het Lijflied vergroot je zelfvertrouwen, relativering en plezier. Kortom, dit traject versterkt je leiderschap en helpt je om meer de regie te nemen in je leven.

Door een lied te zingen dat jou raakt onderzoek je waar jij voor staat, wat je te bieden hebt en hoe je je persoonlijke missie onder woorden brengt. Zo hervind je jezelf, vernieuw je je perspectief en kom je tot relevante keuzes. In dit hele proces word je intensief gecoacht. Omdat de deelnemers niet alleen nieuwe inzichten opdoen maar die ook doorvoelen heeft dit traject een sterke transformatieve werking.

Voor het Lijflied is geen zang ervaring nodig. We maken gebruik van het zangvermogen waar ieder mens van nature over beschikt. Zingen is spannend, maar ook een enorme bron van plezier.

Het Lijflied (basistraject), De Verdieping en Het Lijflied Intensive

In het Het Lijflied (basistraject) maak je je een zelfgekozen liedje eigen. Je leert wat het jou te zeggen heeft en hoe je de betekenis ervan overbrengt. Je formuleert een motto dat uitdrukt wat jouw persoonlijke missie is, wat jij de wereld te geven hebt.
In De Verdieping bouw je op dit traject voort. Door te zingen verdiep je je zeggingskracht. Je scherpt je missie aan, gaat er voor staan en trekt het door naar keuzes in je leven en werk.
De Lijflied Intensive leent zich zowel voor de kennismaking met Het Lijflied als voor De Verdieping. In de Intensive wordt het hele proces in 2,5 aaneensluitende dagen doorlopen.

De begeleiders

Liekje Welten, kleinkunst zangeres en zangpresentatie coach:liekprofiel

‘Het Lijflied is ontstaan vanuit mijn jarenlange ervaring als zangeres en met het geven van zangpresentatie bij o.a. Theateropleiding Selma Susanna. In mijn lespraktijk merk ik dat mijn leerlingen niet alleen groeien in de vertolking van hun liedDSC_0295jes maar ook in hun persoonlijkheid en hun aanwezigheid. Zo ontstond het idee om mijn methode ook in te zetten om mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling te ondersteunen. En dat blijkt heel vruchtbaar!’

Imke Musterd, filosoof, organisatie ontwikkelaar en stembevrijder:

‘Muziek brengt mensen op een heel directe manier in contact met zichzelf. Zingen is een enorm krachtig en inspirerend instrument om uit te vinden wat je wilt en wat bij jou past, ook juist in je werk. Doordat je niet alleen inzicht krijgt in wat je te geven hebt maar het ook doorvoelt en in je lichaam ervaart, kom je als vanzelf ook in beweging. Het heeft iets magisch om dat aan het werk te zien’.

 

Deelnemers over het Lijflied

“Ik ben heel blij dat ik heb aangedurfd om te zingen: het was een magische ervaring die me heel dicht bij mezelf bracht en mij opnieuw richting gaf. Ik weet weer waar mijn kracht als docent ligt en hoe ik mij verder wil ontwikkelen. Ik heb weer gevoeld waarom dit vak zo goed bij me past en ga met nieuwe energie en overtuiging verder! ” (Anita, docent Nederlands)

“Het lijflied heeft mij in contact gebracht met een diepere laag van mezelf. Een laag die laat zien wat ik belangrijk vind in het leven. Waar ik voor sta en hoe ik de dingen doe.  Dat maakt een nieuwe stap zoooo veel makkelijker :)” (Sanne, zelfstandig ondernemer)

“Wat ik in de lessen leerde gaat me enorm helpen in mijn werk. Het zingen had een gigantische impact. Ik denk omdat het niet alleen rationeel is, maar ook gevoel. En lijf. En adem. Alles eigenlijk. Ik heb veel grondiger geleerd dan ik ooit in een andere opleiding of cursus deed.” (Katalijn, change adviseur)

“In het lijflied ontdek je wat er zo uniek is aan jou. En dat je dat vooral moet blijven doen. Ik zou het lijflied aanraden aan mensen die het gevoel hebben dat ze door drukte, werk, gezin, relatie, zichzelf een beetje zijn kwijtgeraakt en behoefte hebben stil te staan bij wat zij in het leven te bieden hebben.” (Catharina, zelfstandig communicatie-adviseur)

“Het Lijflied is een mooie manier om te ervaren wat je drijfveren zijn, waar je energie van krijgt. Een mooie combinatie van zingen, voelen, ervaren, loslaten en … uiteindelijk misschien vastpakken.” (Louise, projectmanager stadsontwikkeling)

“Het is een ‘lichte’ en veilige manier om je te uiten. Het is ook gewoon heel LEUK en speels.” (Chantal, duurzaamheidsadviseur)

Blogpost van een deelnemer over haar ervaring met het Lijflied (Willemijn, oprichter House of Awareness): “Dit zegt jouw lievelingsliedje over jou”

Praktisch

Het Lijflied (Basis) en De Verdieping bestaan ieder uit 5 bijeenkomsten van 1 dagdeel (4 plus 1 terugkom sessie), verdeeld over meerdere weken. De Lijflied Intensive bestaat uit 5 aansluitende dagdelen, verdeeld over 3 dagen. Tijdens de trajecten word je intensief individueel gecoached en wordt ook de kracht van het groepsproces benut. Er is ruimte voor maximaal 6 deelnemers.

De bijeenkomsten vinden plaats in Studio B op de Grote Wittenburgerstraat 9, 1018KV Amsterdam.

De bijeenkomsten worden begeleid door Liekje Welten (zangpresentatie coaching), Imke Musterd (gespreksleiding en persoonlijke missie) en pianist Nanda van Praag.

Geplande data Najaar 2018
Het Lijflied
  • Serie 1 – vrijdag 21 september, 28 september, 12 oktober, 19 oktober, 9.30-13u
    Terugkomsessie: 2 november
  • Serie 2 – vrijdag 23 oktober, 30 oktober, 7 december, 14 december, 9.30-13u
    Terugkomsessie: 11 januari

Houd de nieuwsbrief en de site in de gaten voor nieuwe data.

De kosten voor deelname bedragen €995,- ex. BTW.
Als de kosten een belemmering vormen kunnen wij in individuele gevallen een afwijkend aanbod doen. 

Contact en aanmelden

Heb je interesse of vragen stuur dan een mail op info@dekunstvanwel.nl.