Het Lijflied

Praktisch

 • Het traject beslaat 7 bijeenkomsten (7 dagdelen). Na 6 bijeenkomsten volgt enige tijd later een terugkomsessie om de oogst verder te verankeren.
 • Bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagen (ochtend of middag) of donderdagen (middag), en duren 3,5 a 4 uur.
 • Het eerstvolgende traject start op vrijdagochtend 5 november 2021
 • De kosten voor deelname aan het leertraject Het Lijflied bedragen €1325,- ex. BTW.
  • We raden je aan je werkgever om een bijdrage of vergoeding van de deelnamekosten te vragen. Veel werkgevers blijken hiertoe bereid in het kader van bv. leiderschapsontwikkeling, re-integratie trajecten of loopbaan heroriëntatie.
  • Voor (zelfstandig) ondernemers zijn de kosten aftrekbaar.
  • Geld mag geen belemmering zijn. Voel je een heldere innerlijke motivatie om deel te nemen, neem dan contact met ons op. Aan particulieren en ZZP-ers met een klein budget kunnen wij na overleg een passende korting bieden.

Het Lijflied

Verbinding maken. Ruimte nemen. Koers bepalen.

Intensief leertraject (met max 4 deelnemers)

Aan een kunstenaar hoef je niet te vragen waarom zij (hij) creëert. Een kunstenaar geeft gehoor aan een innerlijke noodzaak om vorm te geven aan wat in haar (in hem) leeft. Wij gaan ervan uit dat alle mensen creërende wezens zijn en dat ieder mens contact kan krijgen met die innerlijke noodzaak om van daaruit vorm te geven aan leven en werk.

WAT

In een kleine groep verken je aan de hand van jouw lievelingslied je gevoelswereld en dat wat jij werkelijk te geven hebt: de noodzaak (Why) van waaruit jij leeft en creëert. Je verbindt die met je eigen levensloop, om daar nieuwe  betekenis en richting aan te geven.

Dit intensieve traject heeft een sterk transformerende werking: het brengt je bij de kern en stelt je in staat om bewuste keuzes te maken voor zinvoller leven, werk en/of ondernemen.

Voor wie

Het Lijflied biedt een bedding voor mensen die nieuwe wegen willen bewandelen. (Zelfstandig) ondernemers, kunstenaars en professionals in ondernemingen en organisaties, en alle mensen die de behoefte voelen dringen om een positieve bijdrage te leveren in de wereld – in plaats van je te laten leiden door status, inkomen en aanzien of je te voegen naar benauwende regels die de menselijke maat in de weg staan. Want daar zit de wereld op te wachten!

Het Lijflied biedt een ‘hoekje uit de wind’ waar je het contact kunt herstellen met je innerlijke drijfveren, maar ook kunt leren je daarmee te verbinden en de kracht te vinden om die uit te dragen en je erdoor te laten leiden. Kortom, dit krachtige leertraject versterkt je om jezelf te zijn en helpt je om de regie te nemen in je leven.

Het programma

Net als in al onze trajecten word je in Het Lijflied op 3 lagen aangezet en aangesproken: je lichaam en stem, je gevoel en je denken (betekenisgeven). We maken daarbij dankbaar gebruik van de kracht van kunst, om ons te prikkelen, uit onze comfortzone te halen, nieuwe sporen in onszelf te ontdekken, nieuwe wegen in de wereld om ons heen te ontwaren: nieuwe inspiratie aan te boren die ons in beweging zet.

 • De Online Life Journey, die je in je eigen tijd en ruimte aflegt, geeft je inzicht in je eigen levensloop en in de thema’s en ontwikkelingen die voor jou van belang zijn. Hij zet je op het spoor van een vraag die jou in staat stelt te groeien en loopt mee in je traject.
 • Met een lied dat jou raakt als ingang leer je contact maken met je lijf, leer je je gevoelswereld beter kennen en dring je door tot je noodzaak. Door het stapsgewijs te leren zingen onderzoek je hoe het je raakt, wat het je te leren heeft, maar ook wat je nodig hebt om je eigen waarheid te tonen. Het geeft je zicht op je noodzaak (je Why).
 • Je verbindt de 2 paden, van je lied en van je leven, van je noodzaak en van de keuzes die zich in je leven aandienen, om jouw koers te bepalen. In de veiligheid van de inmiddels vertrouwde groep veranker je je koers door daarvoor te gaan staan.
 • Aan het einde heb je je noodzaak en koers die daaruit voortvloeit niet alleen geformuleerd, maar is die op verschillende lagen in je lichaam, je houding, je gevoel en je denken verankerd. Dat maakt dat de resultaten beklijven en zich in de tijd kunnen ontvouwen.

Begeleiding

 • In dit hele proces word je intensief begeleid en heb je steun en reflectie van de mede deelnemers met wie je dezelfde reis aflegt.
 • Je werkt in dit traject met 2 coaches, gesprekspartners die nauw samenwerken. Liekje is gespecialiseerd in het theatervak, systemisch werk en ACT (mindfulness +) om het vermogen jezelf te zijn en jezelf te laten zien te ontwikkelen. Imke put uit haar eigen zoektocht en uit de (politieke) filosofie, organisatie- en leiderschapsontwikkeling, biografische en ondernemerscoaching om je keuzes en je koers in de wereld te helpen bepalen.
 • Daarnaast word je muzikaal begeleid door een pianist(e) die ervaren is in het ondersteunen van de persoonlijke processen die je in dit traject tegenkomt. Daardoor wordt ook de muziek je gids in dit traject.

Deelnemers over het Lijflied

 • “Het Lijflied is een mooie manier om te ervaren wat je drijfveren zijn, waar je energie van krijgt. Een mooie combinatie van zingen, voelen, ervaren, loslaten en … uiteindelijk misschien vastpakken.”

  Louise Projectmanager stadsontwikkeling
 • “In het lijflied ontdek je wat er zo uniek is aan jou. En dat je dat vooral moet blijven doen. Ik zou het lijflied aanraden aan mensen die het gevoel hebben dat ze door drukte, werk, gezin, relatie, zichzelf een beetje zijn kwijtgeraakt en behoefte hebben stil te staan bij wat zij in het leven te bieden hebben.”

  Catharina Zelfstandig communicatie-adviseur
 • “Wat ik in de lessen leerde gaat me enorm helpen in mijn werk. Het zingen had een gigantische impact. Ik denk omdat het niet alleen rationeel is, maar ook gevoel. En lijf. En adem. Alles eigenlijk. Ik heb veel grondiger geleerd dan ik ooit in een andere opleiding of cursus deed.”

  Katalijn Change Adviseur
 • “Ik ben heel blij dat ik heb aangedurfd om te zingen: het was een magische ervaring die me heel dicht bij mezelf bracht en mij opnieuw richting gaf. Ik weet weer waar mijn kracht als docent ligt en hoe ik mij verder wil ontwikkelen. Ik heb weer gevoeld waarom dit vak zo goed bij me past en ga met nieuwe energie en overtuiging verder! ”

  Anita Docent Nederlands
 • "Het Lijflied heeft mij uitgenodigd om te durven zingen! Voor een groep en met begeleiding van een pianiste, een hele speciale ervaring. Maar belangrijker nog, wat kun je jezelf beter leren kennen door het zingen van een lied! Het doen is al heel fijn, ook spannend; de coaching van Lieke en Imke is treffend en stimulerend."

  Alie Intern organisatie adviseur

De begeleiders

Liekje Welten

Liekje Welten

‘Het Lijflied is ontstaan vanuit mijn jarenlange ervaring als zangeres en met het geven van zangpresentatie bij o.a. Theateropleiding Selma Susanna, het conservatorium Rotterdam en privelessen. In mijn lespraktijk merkte ik dat mijn leerlingen niet alleen groeien in de vertolking van hun liedjes maar ook in hun persoonlijkheid en hun aanwezigheid. Zo ontstond het idee om mijn methode ook in te zetten om mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling te ondersteunen en ze te helpen een nieuwe koers te vinden.’

Imke Musterd

Imke Musterd

‘Muziek, en zingen in het bijzonder, brengt mensen op een heel directe manier in contact met zichzelf: met hun gevoel, met wie zij echt zijn, met wat zij in dit leven te brengen hebben. Daarom is het zingen en overdragen van een lied dat je raakt zingen zo’n krachtig, inspirerend maar ook leuk instrument om uit te vinden wat je wilt en wat bij jou past. Doordat je dat doorvoelt en in je lichaam ervaart, kom je als vanzelf ook in beweging. Dat heeft iets magisch.’

Start typing and press Enter to search