Liekje Welten

liekje Welten

Kleinkunstenaar,  coach, zakelijk en creatief adviseur.

Unzulänglichkeit des Menschlichen Strebens, is mijn levensmotto. Het is de titel van een lied van Bertold Brecht. Door met humor en relativering te kijken naar het leven en onze pogingen daar vorm aan te geven, kunnen we onszelf serieus nemen.

” Ik creëer verbinding. Als coach bied ik de ruimte en veiligheid om mensen zichtbaar, hoorbaar en voelbaar te maken. Ik bedien mijzelf daarbij van theatertechnieken, mindfulness (ACT) en systemisch werk. Theater is één van de krachtigste middelen die communicatie en ervaring bundelt. Het raakt de kern en brengt mensen daardoor echt in verbinding met zichzelf en in beweging”.

Hoewel ik academisch geschoold ben als politicoloog en communicatiewetenschapper heb ik juist in het theater ervaren hoe communicatie en contact maken eigenlijk werkt.

The world is a stage. Ook in ons leven en werk spelen we onze rollen. Het theater heeft me geleerd dat, om te overtuigen in een rol, je heel goed jezelf moet kennen en durven zijn.

Naast je tekst zijn je emoties, je lijf, je stem, je ervaringen je materiaal. Door die facetten van jezelf aan te spreken vind je je noodzaak, weet je wat je te zeggen hebt en ben je daarmee authentiek en geloofwaardig. Het gaat erom dat je zoveel mogelijk kanten van jezelf leert kennen zodat je ten volle zichtbaar, hoorbaar en voelbaar wordt voor jezelf en je publiek.  Door je te verbinden met jouw verhaal maak je een boodschap tot jouw boodschap en bereik je je publiek.
Deze manier van werken zie je terug mijn optredens en in mijn coaching.

Ik heb een grote liefde voor mensen en menselijkheid. Mensen zijn scheppende wezens en ik ben altijd op zoek naar wat jij te brengen hebt.  Ik houd ervan met  verschillende mensen en in verschillende werelden op verschillende niveaus  te werken, van theater tot politiek of zakenwereld  en van innerlijke drijfveren tot effectieve vormgeving. Vanuit mijn brede achtergrond weet ik mensen en werelden met elkaar te verbinden. Echte verbinding met jezelf en met de ander is altijd helend. 

Coaching

Liekje Welten

Liekje is kleinkunstenaar (geschoold in de zangpresentatiemethode van Selma Susanna), Communicatiewetenschapper en Politicoloog. ( UvA) Daarnaast volgde zij een opleiding Familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW) en volgt zij momenteel een opleiding om ACT trainer te worden bij SeeTrue.

Zij combineert in haar coaching theatervaardigheden, systemisch werk, mindfullness en zang met een groot empathisch vermogen en een bak aan ervaring. ‘Door me in te leven kan ik begrijpen en begrepen worden’. Liekje biedt de veiligheid, handvatten en ruimte om je lijf, adem en wanneer nodig ook klank te (her)ontdekken en je te verbinden met de inhoud. Of dat nu je eigen inhoud, de inhoud van een lied is of tekst.  Daarmee ontdek je wat voor jou van waarde, jouw juweel is; wat jouw noodzaak is , wat jou beweegt. En hoe je daar uiting en stem aan geeft.

Liekje werkte jaren samen met regisseur en artistiek leider Selma Susanna in de organisatie van Theateropleiding Selma Susanna. Ze gaf en geeft op verschillende plekken les zoals Het Conservatorium in Rotterdam, De Vrije Hoge School in Zeist en het Korenhuis in Den Haag. Naast haar theaterwerkzaamheden was zij tot juni 2018 zakelijk manager van Femke Halsema.  Vanaf 2017 is zij grotendeels bezig in haar coachingspraktijk. Van 2018 tot en met 2020 werkte ze tevens als projectleider bij Urban Myth. Op Linkedin vind je haar CV.

Start typing and press Enter to search