Zoek
Sluit dit zoekvak.

Profiel

Imke over Liekje

Tijdens onze heisessie in Twente kwam het idee op om op te schrijven waarom we elkaar waarderen als professionals. Wat zijn onze kwaliteiten, en waarom gunnen we mensen om daar gebruik van te maken?

De kunst van wel - imke over liekje

Samen met Liek vorm ik De Kunst van Wel. Ik ben blij met haar als zakenpartner omdat wij, en onze wezenstalenten, elkaar heel goed aanvullen: zij kan wat ik nodig heb en andersom. Dat maakt dat we onze wezenlijke talenten kunnen inzetten en ontplooien.

Wat zij beter kan dan wie dan ook, in ieder geval van de mensen die ik ken, is mensen zich op hun gemak laten voelen, veilig. Mensen ontspannen zich in haar gezelschap, en onder haar begeleiding, zodat ze durven te voelen wie zij zijn en wat er echt aan de hand is. Zij durven zich daarin te laten raken, en zich daarover uit te spreken. Zij maakt direct en op gevoelsniveau contact met mensen. Dat is heel bijzonder. En essentieel om te kunnen doen wat wij willen doen, wat wij voor mensen willen betekenen.

Daar bovenop put zij uit een heel uitgebreide kennis van en ervaring met allerlei methodes en technieken die mensen helpen om zelf zicht te krijgen op hun gevoelens, die te aanvaarden en beter te begrijpen, om zichzelf beter te leren kennen. Zodat zij zelf beter gaan functioneren, anders gaan handelen, zelf meer regie krijgen over zichzelf.

Over die methodes en technieken: die komen vanuit ‘het theater’ en ‘(zang)performance’ net zo goed als de lessen en de groei die zij meeneemt vanuit de familieopstellingen waarin zij zich een jaar intensief heeft ondergedompeld (en last but not least haar eigen levenservaring). De gemene deler hierin bestaat niet zozeer uit ‘technieken’ maar een instrumentarium om mensen bewust en onbewust te laten kennismaken met wat er in hun huist, niet alleen in hun hoofd maar vooral in hun gevoel en in hun lijf. Ze helpt hen dat te aanvaarden en er een plek aan te geven, zodat ze zich meer onbelemmerd kunnen bewegen en zich kunnen uiten – zodat ze meer en meer de weg kunnen gaan die diep in hen besloten ligt. ‘Worden wie je bent’.

Daar is zij een meester in.

Eigenlijk somt dit het op voor mij. Ook al zijn er nog allerlei andere kwaliteiten die je tot een goede en professionele coach maken, dit is wat jou bijzonder maakt, dit is wat jou uniek maakt en waarom ik mij bevoorrecht voel om dit pad met je te lopen.

Natuurlijk heb je ook een enorme hoeveelheid liefde in je donder; heb je veel humor, lichtheid, openheid van geest, kun je niet alleen heel helder voelen maar ook helder nadenken, ook mijn abstracties volgen en verbinden met die rijke gevoelswereld, ben je van nature zorgzaam en zorg je voor een fijne omgeving om in te werken; kun je heel goed en invoelend luisteren; kun je prachtig zingen (en vooral omdat het bovenstaande daarin aan het werk is, mensen hangen daarom aan je lippen).

Het enige eigenlijk waar het nog wel eens aan schort, bij jou net als bij mij, is dat je het bovenstaande als je uitgangspunt aanvaardt: dat je het als een vanzelfsprekendheid uitstraalt en uitdraagt. Niet als taak of opdracht, maar omdat je het echt zo voelt. Want zo is het.  

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op of plan een intake!

Plan een gratis en vrijblijvende intake om je vraag te verkennen. Of neem contact op voor meer informatie en/of vraag een offerte aan.