Zoek
Sluit dit zoekvak.
De kunst van wel Kairos - chronos

Maak zingeving concreet in je eigen leven – Inspiratiesessie

I.s.m. en aanmelden via de Volksuniversiteit Amsterdam 

Hoe werkt jouw zingeving? Zingeving gaat over het ervaren van betekenis en van een doel in je leven. En over hoe je je verbonden voelt met jezelf, met anderen, met de natuur.
Hoe geef jij daar concreet invulling aan, in jouw eigen leven?

Zin en betekenis geef je zelf. Jouw levenservaring staat daarbij centraal. In deze inspiratiesessie neem ik je mee in hoe je betekenis geeft aan de gebeurtenissen in je leven,door op een nieuwe manier te kijken naar je biografie.

Alles begint met een goede vraag, die je meeneemt op reis en die je inzichten geeft in jezelf. ‘Hoe creëer ik meer ruimte voor mezelf?’ kan zo’n vraag zijn.

Vervolgens staan we stil bij 4 universele dimensies in het leven (fysiek, sociaal, psychisch, spiritueel) en hoe die je op het spoor kunnen zetten van jouw unieke bestemming. Bv over je fysieke plek: ‘Waar voel ik mij veilig?’
Zo krijg je een meer-dimensionaal beeld van je leven, waarin kan verschijnen wat er voor jou toe doet. Ook staan we stil bij het formuleren van intenties en besluiten, en bij hoe belangrijk de ontmoeting is en een luisterend oor, om betekenis te vinden: zingeven doe je samen!

Zo kan je biografie een ‘medicijn’ (*) worden omdat het je inspiratie, houvast en richting geeft om je te oriënteren en keuzes te maken die voor jou kloppen. In deze online inspiratiesessie laat ik je ontdekken hoe dit in zijn werk gaat, en krijg je gelegenheid om zelf met dit soort vragen te spelen.

Ter voorbereiding beantwoord je online enkele biografische vragen waar we in de workshop mee zullen werken.

(*) Het boek ‘De biografie als medicijn’, van Susanne Kruys, ligt aan de basis van de biografische benadering die in deze workshop wordt gepresenteerd.

Datum

jan 25 2023
Expired!

Tijd

19:00 - 21:30

More Info

Aanmelden

Locatie

ZOOM sessie
Categorie
Aanmelden