Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wende: Soundtrack van onze wereld

Waarheen? Wende (Snijders) bláást de wereld in waar we staan en waar het naartoe moet. En dat doet deze bijzondere zangeres en creatieve duizendpoot met een ongekende, aanhoudende energie en creativiteit, gevoed door haar enorme passie voor het leven, en de wil te doorgronden en te verwoorden, te verklanken waar dat over gaat. Zo maakt ze zichtbaar, hoorbaar en voelbaar waar het echt over gaat. Nu al 2 decennialang, en ze blijft zich steeds maar vernieuwen. Respect!

Verklanking van deze tijd

Onlangs zag ik Wende tweemaal in 2 verschillende projecten, en een Masterclass waarin ze iets liet zien van het proces waar ze zich in bevindt, en hoe dat tot dusver is verlopen. Ik werd steeds weer bevestigd in het bovenstaande, voelde me enorm opgeladen en hoorde me na afloop tegen een andere toeschouwer uitleggen dat ‘Wende de soundtrack schrijft onder deze tijd – en dat ze dat eigenlijk al geruime tijd doet’. Dat vraagt om hier wat dieper op in te gaan. Want wat bedoel ik daarmee? 

Zichtbaar, hoorbaar, voelbaar

Wende verkent, onderzoekt, en vindt steeds nieuwe manieren om uiting aan wat haar beroert, wat er in haar omgaat, met welke vragen en verwarring zij leeft terwijl ze naar de wereld om zich heen blijft kijken. Hóe dan!?! Kun je haar bijna horen zingen. Misschien zingt ze dat ook wel letterlijk ergens. Ze maakt in haar voorstellingen, in haar muziek, alleen – maar steeds meer ook samen met een diversiteit aan geestverwanten – zichtbaar, hoorbaar en voelbaar wat er in deze tijd speelt en wat dat met haar doet. Een heel welkome en scherpe spiegel om te voelen wat dat met onszelf doet, dit leven, nu. Zo pregnant dat sommige mensen weglopen ervan, en dat snap ik omdat het zo héftig is, maar ik houd ervan omdat ik me daardoor zo sterk in contact voel met het leven – dat ik inderdaad ook intens en heftig vind. 

Groeien, bewustworden, houvast vinden in jezelf

Zichtbaar, hoorbaar, voelbaar. Dat zijn ook de woorden die wij gebruiken om uit te leggen wat we mensen bieden in onze trajecten: zichtbaar, hoorbaar, voelbaar leren maken wie je bent en wat je te brengen hebt in deze wereld. In die zin mag het geen verbazing wekken dat wat Wende doet ons zo aanspreekt: ze is er de verpersoonlijking van, op een podium. In het heel groot laat zij zien waarvan wij denken dat eenieder in deze tijd deze kant op beweegt, en waarvoor wij ieder die deze stap voelt lonken in zichzelf, hoe voorzichtig of al heel nadrukkelijk ook, met onze coachings en trajecten een stevige en veilige bieding bieden om zichzelf diep in de ogen te kijken. Door te ervaren wat het is om te zingen, en jezelf op een heel andere en diepe manier te leren kennen: via je gevoel, en je lichaam. En door samen te reflecteren op je eigen levensverhaal, en dit in een nieuw licht te zien, zodat je dat met je gevoel kunt verbinden. Het licht van het werkelijke verhaal dat je leeft, onderliggend, de rode lijn achter al die dagelijkse gevoelens, beslissingen en handelingen. Zo helpen we mensen om te groeien, bewust te worden, zo equiperen we hen om houvast te vinden voor hun keuzes in deze tijd, die zo onvoorspelbaar en ongewis is. Die zo weinig houvast meer biedt . Maar dus wel de ruimte om een andere, belangrijke ruimte te veroveren: je eigen ruimte. 

Drijfveer voor onze Praktijk voor Coaching en Inspiratie

Onze drijfveer voor onze Praktijk voor Coaching en Inspiratie De Kunst van Wel, om nieuwe wegen te vinden en te bieden om ons te ontwikkelen als mensen, ja als mens-héid, komt uit dezelfde bron voort als die we aan het werk voelen in het werk van Wende. Waarmee zij al jaren een ware Soundtrack biedt van deze tijd: zichtbaar, hoorbaar en voelbaar makend wat er speelt, hoe dat voelt, en waar we hoop uit kunnen putten. 

 

Word je geprikkeld?

Neem contact met ons op!

Om je vragen voor te leggen of te bespreken wat we voor JOU kunnen doen.