Zingen om zin te geven, zingen om zichtbaar te zijn

starryDe Kunst van Wel helpt je
zichtbaar, hoorbaar en voelbaar
te maken wie je bent en wat je wilt zeggen. Met muziek als bron en werkwijze.

De Kunst van Wel is metgezel, coach en begeleider voor wie zich op een echte en eigen manier wil presenteren.

‘Hoe lang laten we ons nog opjagen?’ Deze zin kwam ik onlangs tegen in de online krant De Correspondent. De schrijver werkte maandenlang aan een serie columns over hoe we efficiënter kunnen werken. Alle tijd die door het slimmere werken vrijkwam, besteedde hij vervolgens aan extra werk … Hij was de hele tijd bezig met wat er morgen beter kon, en vergat te genieten van vandaag. Herkenbaar?

Voor ons wel. Terugreizend van onze vakantie lazen wij in de auto voor uit Momo en de Tijdspaarders, een jeugdboek uit 1973 van Michael Ende. Het boek raakte ons in het hart en gaat over het zelfde thema.

Het boek gaat over het zwerversmeisje Momo dat als kwaliteit heeft dat ze zo goed kan luisteren naar mensen dat zij terugkeren bij zichzelf, en daarmee ook hun inspiratie en levenslust hervinden. Momo wordt achtervolgd door de Tijdspaarders. Het zijn een soort spoken die mensen aanzetten om ‘tijd te sparen’: om alle nutteloze activiteiten te schrappen en ‘meer uit hun tijd’ te halen, met de vage belofte dat zij dan in de toekomst de middelen hebben om ‘het ware leven’ te leiden. In werkelijkheid halen de mensen zo de ziel en het plezier uit hun bezigheden en raken steeds ontevredener en vermoeider, ze hebben geen tijd meer voor elkaar. Achtervolgd door de Tijdspaarders (voor wie zij een bedreiging vormt, omdat zij wel tijd en aandacht heeft voor de mensen om haar heen) komt Momo terecht bij Meester Hora, de beheerder van de tijd. Hij toont haar de ware aard van de tijd. De tijd, zo ontdekt zij, dat is het leven. En het leven, dat is de muziek die de momenten tevoorschijn roept voordat zij weer verdwijnen, de muziek die hen hun schoonheid verschaft. Leven bestaat bij de gratie van tijd en aandacht, door met zorg te luisteren en te voelen komen wij tot leven …

Ons brengt dit verhaal dichter bij onze missie, die soms ongrijpbaar lijkt maar tegelijk actueel en onontkoombaar. Vanuit De Kunst van Wel zijn wij metgezel, coach, begeleider, ondersteuner van mensen die op zoek zijn naar meer echtheid en eigenheid in hun leven en werk. Wij helpen zichtbaar, voelbaar, hoorbaar te maken wie je bent en wat je wilt zeggen. We bieden ruimte, gezelschap en een helpende hand om vrijelijk te onderzoeken wat dat betekent, wat je wilt brengen, en handvatten om dat over het voetlicht te brengen, in woord en aanwezigheid.

Muziek is daarbij onze bron en ons favoriete voertuig. Een universeel voertuig waar ieder over beschikt. Onze expertise en achtergrond stelt ons in staat om anderen wegwijs te maken in hoe je daarmee kunt werken. En dat doen we met groot plezier.

De Kunst van Wel – Bron van muziek en meer
Liekje Welten | Imke Musterd

 

 

Comments are disabled